Lottamuseon syksyn 2018 ohjelmalliset tilaisuudet

Lottamuseolla järjestetään tuttuun tapaan syksyllä 2018 paljon mielenkiintoisia ohjelmallisia tilaisuuksia.

Syksyn 2018 ohjelma:

15.9. 2018

klo 14.00 Reuna-Kustantamon kirjailtapäivä – Esittelyssä Hannu Pelttarin toimittama kirja Punatakkinen mies. Kirja on tuusulalaisen Risto H. Luukkasen elämäkerta.

klo 10-14 Ruotsin Maja avoinna yleisölle

Tapahtumaan ja Ruotsin Majalle vapaa pääsy. Tervetuloa!

Punatakkinen mies

29.9.2018

klo 14.00 Lottamuseon uudistetun ulkonäyttelyn avajaiset

13.10.2018

klo 14.00 Marjo-Riitta Antikaisen historialuento: Fanni Luukkonen

Fanni Luukkonen on ehkä yksi tunnetuimmista Lottajärjestön edustajista. Hän toimi Lottajärjestön keskusjohtokunnan puheenjohtajana vuosina 1929-1944.

Fanni Luukkonen Sa kuva

20.10.2018

klo 14.00 Reuna-Kustantamon kirjailtapäivä – Esittelyssä Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry:n kyselytutkimuksen pohjalta koottu teos Sotaorpous ja isän muisto

Sotaorpous

27.10.2018

klo 11.00 – 14.00 Lasten Lauantai – Museon ala-aulassa askartelua ja näyttelyssä tehtäviä

klo 12.00 Nukketeatteri Ofelia esittää: Tuuliin tähystäjä

Esitys kertoo kaupungissa asuvasta originellista miehestä, joka tutkii tuulia. Koko kaupunki tuntee hänet ja ohikulkijat tiedustelevat aina häneltä: Millaisia tuulia tänään? Ja tuuliin tähystäjä kertoo; onko luvassa hyviä tuulia vai huonoja tuulia.

Tuuliin Tähystäjä on Kaarina Helakisan kirjoittama tarina, josta on tehty upea lasten kuvakirja.

Ikäsuositus: Yli 3-vuotiaille

Kuva: Nina Haiko

10.11.2018

klo 14.00 Maritta Pohlsin historialuento: Maja Genetz

Maja Genetz toimi vuosina 1938–1944 Lotta Svärd -järjestön keskusjohtokunnan jäsenenä ja muonitusjaostopäällikkönä. Hän oli taitava liikenainen, jonka johdolla Lotta Svärd -järjestön muonitustoiminta kehittyi laajamittaiseksi liiketoiminnaksi. Sodan aikana Maja Genetz johti Lotta Svärd -järjestön rajatoimiston monipuolisia toimintamuotoja. Sodan jälkeen hän organisoi Suomen Naisten Huoltosäätiön ja Työmaahuolto Oy:n toimintaa.

Lotta Genetz ja M�.

24.11.2018

klo 12.00 Nukketeatteri Pikkukulkurin esitys: Tuiki Joulupuu

Tuiki joulupuu on Gaby Hansenin ja Christine Leesonin lasten kuvakirjaan pohjautuva nukketeatteriesitys, ja se sopii kaikenikäisille. Sen teemana on sinnikkyys ja omaan tekemiseen uskominen. Kun omat voimat loppuvat, ystävät ja kylän eläimet yhdistävät voimansa. Pienen hiiren pienestä ajatuksesta kasvaa kauneutta, ystävyyttä ja yhteisöllisyyttä.

Tuiki joulupuu II