Lottamuseo on museoammatillisesti hoidettu erikoismuseo

Pääsisäänkäynti

Syvärannan puutarha ja piha-alueet ovat muuttuneet aikojen kuluessa niin uusien käyttötarpeiden kuin puutarhamuotien mukaan. Nykyinen pääsisäänkäynti ja piha-alue olivat vanhassa Syvärannan huvilassa kyökin puolta ja takapihaa, josta ei ole olemassa valokuvia.

Museotoiminta asettaa pääsisäänkäynnin puoleiselle piha-alueelle omat vaatimuksensa. Parkkipaikkoja on viime vuosina lisätty, ja niiden ympärille istutettu marja-aroniapensaita ja koivuangervoja. Alaparkkipaikan takana oleva rakennus on traktoritalli.

Museon pääsisäänkäynnin viereen on istutettu museon 20 toimintavuoden aikana kääpiökatajia, vuorimäntyjä, kartiokuusia ja viimeksi pikkujasmikkeita.

Etuparkkipaikan vieressä nurmikolla kasvaa vanha raita. Parkkipaikkaa reunustavalle nurmelle istutettiin vuonna 2014 pieni kuusi museon joulukuuseksi.

Vaaleat rivitalot ovat Syvärannan tonttiin kuuluvia Lotta Svärd Säätiön vuokra-asuntoja. Lähimmän talon viereisellä lauta-aidalla kipuaa kesäisin japanintatar. Sen emokasvi kasvoi 1920-luvulla Syvärannan etupihan suihkulähdealtaan vieressä yhdessä päivänliljojen ja töyhtöangervojen kanssa.

Pääsisäänkäynti