Lottamuseo on museoammatillisesti hoidettu erikoismuseo

Museokortilla Rantatien kulttuurikohteisiin

Tulosta esite Ulkoiluta museokorttia Tuusulan Rantatiellä

Museokortilla pääse tutustumaan Tuusulan Rantatien kulttuurikohteisiin. Vajaan kolmen kilometrin matkalta löytyy kuuluisat taiteilijakodit Halosenniemi ja Erkkola sekä naisten vapaaehtoisesta maanpuolustustyöstä kertova Lottamuseo. Kesäaikaan matkan päätteeksi voi vielä vierailla Aleksis Kiven kuolinmökillä.

Matka pääkaupunkiseudulta Tuusulan Rantatielle onnistuu vaivattomasti linja-autolla, joka lähtee Helsingin linja-autoasemalta arkisin puolen tunnin välein ja viikonloppuisin parintunnin välein. Linja-autoaikataulut löytyvät kätevästi verkko-osoitteesta www.hsl/reittiopas.fi Matka Helsingistä Rantatielle kestää noin tunnin. Museoretki kannattaa aloittaa jäämällä linja-autosta Halosenniemen pysäkillä. Pysäkiltä matkaa ensimmäiseen museokohteeseen Halosenniemeen on noin 500 metriä.

Halosenniemi valmistui vuonna 1902. Ateljeekodissa oli tilaa taidemaalari Pekka Halosen työlle sekä isolle perheelle ja ystäville. Museon vaihtuvat näyttelyt keskittyvät Suomen taiteen kultakauteen, mutta usein mausteena on mielenkiintoisia poimintoja eri aikakausien taiteesta.

Tutustu Halosenniemeen ja näyttelyihin www.halosenniemi.fi

Siirtyminen Rantatien seuraavaan museokorttikohteeseen Lottamuseolle onnistuu nopeasti ja vaivattomasti Rantatietä pitkin kävellen ja kulttuurimaisemaa ihaillen. Kävelymatkan pituus on noin kilometri.

Lottamuseon päänäyttely Lotan tarina – Vaadi aina enin itseltäsi on elämyksellinen ja koskettava näyttely, jonka lähtökohtana ovat lottien henkilökohtaiset kokemukset. Näyttely kertoo kattavasti Lottajärjestön historiasta, toiminnasta ja sen vaikutuksesta sodan jälkeiseen yhteiskuntaan. Avaa Sydämesi! -erikoisnäyttelyn teema on Suomen evakuoinnit vuosina 1939-1945 vapaaehtoisten avustusjärjestöjen näkökulmasta. Museokahvila Lottakanttiinissa voi nauttia herkullisen lounaan tai suolaisia- ja makeita kahvilatuotteita.

Tutustu Lottamuseoon tarkemmin www.lottamuseo.fi

Rantatien varressa, Lottamuseolta vain 400 metriä etelään päin sijaitsee ehdottomasti tutustumisen arvoinen taiteilijakoti Erkkola. J.H. Erkko rakennutti kotinsa Erkkolan vuonna 1902. Erkko oli runoilija ja näytelmäkirjailija, mutta myös lehtimies ja kansansivistysmies, joka osallistui monin tavoin 1800-luvun lopun kulttuurielämään. Erkkola toimii nykyisin taidemuseona, johon voi käydä tutustumassa museokortilla.

Lisätietoa Erkkolasta www.erkkola.fi

Siirtyminen Erkkolasta Krapin linja-autopysäkille kestää kymmenisen minuuttia, matkaa on noin 700 metriä. Krapin pysäkiltä kulkee ohi Helsingin linja-autoasemalle suuntaavat bussit.

Tervetuloa ulkoiluttamaan museokorttia Tuusulan Rantatielle!

kohteet kuva