Rakkauden tiloja -hanke palkittiin vuoden 2017 museoviestintätekona

Museoalan parhaimmistoa palkittiin Raumalla järjestetyssä Museogaalassa tiistaina 9.5.2017. Merkittävimmän tunnustuksen sai Helsingin kaupunginmuseo, joka valittiin Vuoden museoksi 2017. Vuoden museoviestintäteko on Rakkauden tiloja -tapahtuma- ja näyttelykokonaisuus. Erikoispalkinto myönnettiin Vantaan taidemuseo Artsille.

Suomen museoliitto ja ICOM Suomen komitea ovat jakaneet vuodesta 2014 lähtien kolmea vuosittaista museoalan tunnustuspalkintoa: Vuoden museo, Vuoden museojulkaisu ja Vuoden museoviestintäteko. Lisäksi palkintolautakunta voi halutessaan jakaa Vuoden erikoispalkinnon.

Neljän uusimaalaisen museon Hotelli- ja ravintolamuseon, Vantaan kaupunginmuseon, Teatterimuseon ja Lottamuseon yhteishanke Rakkauden tiloja palkittiin vuoden museoviestintätekona.

Rakkauden tiloja esittelee neljän erikoismuseon tarjontaa ja näkökulmia. Vaikka museot edustavat erilaisia teemallisia museokokoelmia, ilmiö nimeltä rakkaus yhdistää sisällöt hyvin toisiinsa. Rakkauden tiloja on sekä virtuaalinen museotila että viestinnällinen alusta uusille ja vanhoille museokävijöille.

Rakkauden tiloihin on helppo lähteä tutustumaan yksin tai yhdessä. Tapahtuma- ja näyttelykokonaisuus on oiva osoitus yhteistyön voimasta.

Tervetuloa tutustumaan Rakkauden tiloja -näyttelyihin

Rakkauden tiloja -Avaa Sydämesi!

Lottamuseon erikoisnäyttely Rakkauden tiloja – Avaa Sydämesi! lähestyy rakkauden tematiikkaa yhteiskunnallisesta näkökulmasta. Näyttely kertoo Suomen evakuoinneista vuosina 1939-1945 ja esittelee sodan aikaisia avustusjärjestöjä. Vapaaehtoisen huoltotyön merkitys nousi erittäin suureksi, kun sotien johdosta yli 400 000 ihmistä menetti kotinsa ja joutui lähtemään evakkomatkalle.

Rakkauden tiloja -Nautinnon nälkä

Hotelli- ja ravintolamuseon Nautinnon nälkä -näyttely kertoo suomalaisten rakkaudesta ravintolaympäristössä viimeisen sadan vuoden aikana, oli sitten kyse rakkaudesta toiseen ihmiseen, ruokaan tai vaikkapa juomaan.

Rakkauden tiloja -Tunteiden kiitotiellä

Vantaan kaupunginmuseon näyttelyssä laskeudutaan tunteiden kiitotielle. Esillä ovat monenkirjavat rakkauden tunnetilat: ilo, suru, onni ja epätoivo.

Rakkauden tiloja -Näytelty rakkaus

Teatterimuseon Näytelty rakkaus -näyttely avaa näkökulmia siihen, miten ja mistä lähtökohdista rakkautta on sadan vuoden aikana suomalaisilla näyttämöillä kuvattu. Näyttelyssä lähestytään rakkautta hallitsevana tunnetilana, joka sekä voimauttaa, muuttaa maailmaa että tuhoaa.

Vuoden  2017 voittajat