Suomi 100 juhlavuoden kunniaksi koululaisryhmät pääsevät tutustumaan Lottamuseoon ilmaiseksi

Suomi 100 juhlavuoden kunniaksi perusopetuksen piirissä olevat koululaisryhmät voivat tutustua ilmaiseksi Lottamuseoon. Museovierailuun on suositeltavaa sisällyttää myös opastus, jonka saa niin ikään ilmaiseksi koululaisryhmille ennakkovarauksesta.

Museovierailun ja opastuksen voi ryhmälleen varata puhelimitse 09 274 1077 tai sähköpostitse info@lottamuseo.fi

Museo-opastus: Evakkotiellä

Lottamuseon erikoisnäyttelyä Rakkauden tiloja – Avaa Sydämesi! täydentämään on tehty monipuolinen opastus, jossa evakkotien tunnelmat välittyvät museovierailijalle elävän kuvan kautta. Tiedollisessa osuudessa opas kertoo Lottajärjestön historiasta ja laaja-alaisesti Suomen evakuoinneista vuosien 1939-1944 välisenä aikana sekä suuriin väestönsiirtoihin liittyvistä lieveilmiöistä.

Lottamuseon näyttelyt:

Lotan tarina – Vaadi aina enin itseltäsi

Museon päänäyttely Lotan tarina – Vaadi aina enin itseltäsi kertoo lottajärjestön historiasta. Lotan tarina on elämyksellinen ja koskettava näyttely, jonka lähtökohtana ovat lottien henkilökohtaiset kokemukset.

Rakkauden tiloja – Avaa sydämesi!

Rakkauden tiloja – Avaa Sydämesi! näyttely jakautuu kahteen osioon. Lottamuseon puutarhan ulkonäyttelyrakennukseen on tehty vaikuttava interiööri, joka välittää evakkotien tunnelmia. Näyttelyssä kävijä pääsee osaksi evakkomatkaa, johon tunnelmaa luo moniulotteinen äänimaailma ja autenttinen esineistö. Evakkonäyttely johdattaa museovierailijan erikoisnäyttelyn tematiikan pariin. Vapaaehtoisen huoltotyön merkitys nousi erittäin suureksi, kun sotien johdosta yli 400 000 ihmistä menetti kotinsa ja joutui lähtemään evakkomatkalle.

Museon kakkoskerroksessa esitellään Suomen Huollon toimintaa sekä sen jäsenjärjestöjä. Perinteisen museokerronnan lisäksi näyttelyssä on esillä kaksi todellisuustaideteosta.

Tervetuloa viihtymään ja oppimaan Lottamuseolle!

pyörä ja vaunu pystykuva