Lottamuseo on museoammatillisesti hoidettu erikoismuseo

17.3. Reuna-Kustantamon kirjailtapäivä

Lottamuseolla järjestetään lauantaina 17.3. klo 14 alkaen Reuna-Kustantamon kirjailtapäivä. Tilaisuudessa esitellään Arvo Tuomisen kirja Sankarikaupunki Pietari. Tapahtumaan vapaa pääsy. Tervetuloa viihtymään Lottamuseolle ja herkuttelemaan museokahvila Lottakanttiiniin.

Pietarin taloja ja asukkaita Arvo Tuomisen ironisella otteella

Pietari vetää matkailijoita ympäri maapallon, sillä se on ääripäiden kaupunki. Unelmien ja painajaisten metropoli. Uljaan arkkitehtuurin ja legendaarisen kauneuden lisäksi se on vallankumousten, vainojen, sodan ja piirityksen, rikkauden ja köyhyyden kaupunki.

Arvo Tuominen porautuu kiehtovassa kirjassaan pohjoisen kulttuuripääkaupungin sieluun ironisella otteella, joka ei jätä ketään kylmäksi – kuten ei Pietarikaan. Hän kertoo kaupungin historian yhden talon kautta, esittelee halvan hutikan kuppiloita, analysoi Pietarin ja Moskovan katkeraa suhdetta. Kaikki kirjan tarinat on kuvitettu.

Kirja on jäsennelty kompaktisti tapahtumien, talojen, katujen ja ihmisten ympärille. Näin kirjoittaja antaa tapahtumille vaihtelevia näkökulmia ja kuljettaa lukijaa kaupungin läpi ikään kuin elokuvan päähenkilöä.

Arvo Tuominen on tullut rajan molemmin puolin tunnetuksi Suomen ja Venäjän yhteistä historiaa käsittelevistä dokumenttielokuvista. Nykyisin hän toimii asiantuntijaoppaana Karjalankannaksella, Pietarissa ja Laatokan maisemissa. Keväällä 2017 ilmestyi hänen kirjansa Kannaksen kaleidoskooppi.

Arvo Tuomisen Pietari kirja