Ensi viikolla 17.-23.1.2022 vietetään jälleen kerran Kansallista lottaruokaviikkoa.
Tänä vuonna teemana on ”tarkan markan budjetti”. Viikon ateriat pohjautuvat lottien pula-ajan resepteihin. Mukaan on otettu huokeasti valmistuvia aterioita sekä perinneruokia, jotka alkavat olla ruokakulttuurissamme uhanalaisia.
Lottaruokaviikolla kannustetaan vähentämään ruokahävikkiä ja ruokkimaan luovuutta huokeilla valinnoilla. Muonitus oli lottien toiminnan ydintä, josta myöhemmin kasvoi menestynyttä liiketoimintaa. Järjestön lakkauttamisen jälkeen lottajärjestöön kuuluneet antoivat arvokkaan panoksen huoltovarmuuden takaamiseen ja maan jälleenrakennukseen.
Kokkaile ruokia kotona tai tule lounastamaan Lottakanttiiniin ti-su klo 11-14. Reseptit julkaistaan viikon aikana sosiaalisessa mediassa ja Nostalgiset Naiset -blogissa. Useimmat ovat valmistettavissa vegaanisina ja gluteiinittomina.
Viikon ruokalista
Ma 17.1. Viikonlopun ylijäänyt ruoka, joka tuunataan
Ti 18.1. Perunakeitto pula-ajan tapaan
Ke 19.1. Kurpitsakeitto ja herkkusipsit tai Sienipyörykät, kurkkukastike ja pula-ajan perunamuusi
To 20.1. Hernekeitto ja pullavanukas
Pe 21.1. Tilliliha ja perunat tai Metsäsienikeitto
La 22.1. Kaalikeitto
Su 23.1. Talvivihanneskeitto
Osallistu Instagram-haasteeseen
Kokeile Museokahvila Lottakanttiinin pula-ajan reseptejä. Seuraa Lottakanttiinia Instagramissa ja jaa viikon lottaruokasi Instagramissa aihetunnisteilla #lottakanttiini #lottaruokaviikko.
Seuraajien kesken arvotaan Museokahvila Lottakanttiinin tuotepaketti. Haasteeseen voi osallistua tammikuun loppuun asti ja arvonta suoritetaan viikolla 5.
Lottaruokaviikon reseptit
https://www.facebook.com/lottamuseo
https://www.instagram.com/lottakanttiini/
https://www.nostalgisetnaiset.fi/
Pula-ajan reseptejä ja muut vinkit: https://www.nostalgisetnaiset.fi/