Josefiinaksi kutsuttu marmoriveistos on tuotu Syvärantaan samaan aikaan kesällä 1905 kuin puutarhan suihkulähdeallas ja hämähäkinseittiportti. Syvärannan joulukuussa 1904 ostanut varakas Uschkoffin perhe kunnostutti puutarhan heti ensimmäisenä Syvärannan kesänään.
Luonnollista kokoa oleva valkoinen marmoriveistos seisoo tummemman marmorijalustan ja betonisokkelin päällä. Veistos esittää naista antiikinaikaisessa asussa nojaamassa laakerinlehdin koristeltuun pilariin. Veistos ei esitä historiallista henkilöä tai tiettyä jumalatarta vaan siinä voidaan tunnistaa sekalaisia tyylillisiä elementtejä, jotka viittaavat eri jumalhahmoihin. Esimerkiksi naisen jaloissa on hedelmällisyyttä, vaurautta ja anteliaisuutta symboloiva runsaudensarvi, jossa voi erottaa kolikoita, vehnänjyviä ja tunnistettavia kukkia. Laakerinlehtiaihe voisi viitata taiteisiin ja tieteisiin, joiden suosijoina Uschkoffit tunnettiin.
Vaikka veistos sijaitsee Syvärannan puutarhassa keskeisellä paikalla, veistoksen selkäpuolta ei ole huolitellusti veistetty. Viimeistelemättömyys viittaa siihen, että veistos on ollut alun perin sijoitettuna syvennykseen tai rakennuksen kulmaan. Veistoksen takana nykyisen syreenimajan kohdalla onkin ollut asuinrakennuksen seinä.
Veistoksella on myös alkujaan ollut kädet. Ne ovat katkenneet tuntemattomasta syystä 1930- ja 1940-lukujen vaihteessa. Syyksi on epäilty vuosien 1939-1940 kovia pakkastalvia.

Josefiina-nimensä veistos sai 1970- ja 1980-lukujen vaihteessa: 1900-luvun alun asiakirjoissa veistos on nimetty proosallisesti ”kuvapatsaaksi”.