Ale!

Lotta Svärd -kahvikuppisetti

59,90  39,90 

Kahvikuppi ja tassi Lotta Svärd -merkillä.

Product price
Additional options total:
Order total:

Kuvaus

Muonitus ja kahvitus oli lottatyön keskeisintä työkenttää. Muonitukset isoissa valtakunnallisissa tapahtumissa ja juhlissa,  urheilukilpailuissa, leiripäivillä sekä lottaravintolat,- kahvilat ja kioskit muodostuivat lottaosastojen talouden kulmakiveksi. Paikalliset lottaosastot ja jopa kyläosastot hankkivat yhdistykselleen oman astiaston. Lottaosastojen ensimmäinen astiahankinta olivat yleensä kahvikupit. Valkoisissa kahvikupeissa ja aluslautasissa oli sininen lottamerkki, nimi Lotta Svärd tai kirjaimet LS. Lottakupeista on tullut sittemmin suosittuja keräilykohteita, ja kuppeja on valmistettu 1990-luvulta lähtien myös uudistuotantona lahjoiksi ja käyttöesineiksi.

Nämä Lottapuodissa myynnissä olevat kupit ja tassit ovat uudistuotantoa ja olleet käytössä muutamia kuukausia Museokahvila Lottakanttiinissa. Astiat hankittiin VAJA Finlandilta v. 2018 ja ne ovat suomalaista käsityötä ja designia.

Kahvikuppi ja tassi Lotta Svärd -merkillä. Kupin korkeus 6,5 cm. Tassin kehä 17 cm.  Suunniteltu ja valmistettu Suomessa (Vaja Finland Oy).

Lisäksi verkkokaupassamme myynnissä kahvilautanen Lotta Svärd -merkillä. Sopii vaikka pullalautaseksi. Lautasen kehä 17 cm.  Suunniteltu ja valmistettu Suomessa (Vaja Finland Oy).

Lisätiedot

Paino 0.450 kg
Mitat 7 × 16.50 × 16.50 cm