Lotta Svärd -muki

29,90 

Kahvimuki Lotta Svärd -merkillä.

Tuotehinta
Vaihtoehdot yhteensä:
Tuote yhteensä:

Kuvaus

Muonitus ja kahvitus oli lottatyön keskeisintä työkenttää. Muonitukset isoissa valtakunnallisissa tapahtumissa ja juhlissa, urheilukilpailuissa, leiripäivillä sekä lottaravintolat,- kahvilat ja kioskit muodostuivat lottaosastojen talouden kulmakiveksi. Muonitusten tuotoilla avustettiin vähäosaisia ja tuettiin suojeluskuntia. Paikalliset lottaosastot ja jopa kyläosastot hankkivat yhdistykselleen oman astiaston. Lottaosastojen ensimmäinen astiahankinta olivat yleensä kahvikupit. Valkoisissa kahvikupeissa ja aluslautasissa oli sininen lottamerkki, nimi Lotta Svärd tai kirjaimet LS. Lottakupeista on tullut sittemmin suosittuja keräilykohteita, ja kuppeja on valmistettu 1990-luvulta lähtien myös uudistuotantona lahjoiksi ja käyttöesineiksi.

Tämä Lottapuodissa myynnissä oleva Lotta Svärd -muki on uudistuotantoa ja valmistettu vuonna 2022. .

Muki on varustettu sinisellä Lotta Svärd -merkillä. Mukin korkeus 9 cm. Kehä 18,5 cm. Tilavuus 3 dl. Muki on pakattu valkoiseen pahvipakkaukseen.

Mukin valmistaja Kultakeramiikka Oy. 

Lisäksi verkkokaupassamme myynnissä kahvilautanen Lotta Svärd -merkillä. Sopii vaikka pullalautaseksi. Lautasen kehä 17 cm.  Suunniteltu ja valmistettu Suomessa (Vaja Finland Oy).

Lisätiedot

Paino 0,290 kg (kilogramma)
Mitat 9 × 11 × 10 cm (senttimetri)