Lottakanttiinin kahvin vastike

8,20 

Museokahvila Lottakanttiinissa valmistettua kahvin vastiketta. Vastike ei sisällä ollenkaan kahvia.

Tuotehinta
Vaihtoehdot yhteensä:
Tuote yhteensä:
Osastot: , Tuotetunnus (SKU): 2009 Avainsanat tuotteelle

Kuvaus

Lokakuusta 1939 alkaen paahtimot olivat saaneet valmistaa sellaista kahvin korviketta, joka sisälsi vähintään 25 % kahvia, Myöhemmin korvikkeen kahvipitoisuus väheni, ja huhtikuusta 1943 eteenpäin kaikki korvike oli täysin kahvitonta vastiketta, jossa viljaa oli 85 % ja 15 % sokerijuurikasta ja sikuria.

Kahvinvastiketta valmistettiin jopa 12 miljoonaa kiloa vuodessa ja sitä juotiin niin arkena kuin pyhänäkin aina vuoteen 1946 saakka, jolloin alettiin jakamaan tilauskuponkijärjestelmällä Rio-kahvia. Sitä jaettiin juhlapyhiksi, pääsiäiseksi, juhannukseksi ja jouluksi.

Lottakanttiinin kahvinvastikkeessa ei niin ikään ole ollenkaan kahvia, ainesosina vastikkeessa on käytetty: tummaksi paahdettu OHRA, voikukanjuuri sekä sikuri.

Pussin sisältö riittää 1 l vahvaa korviketta tai 1,5 l miedompaa. Vahvan korvikkeen valmistat näin: Keitä 1 l vettä kattilassa, lisää pussin sisältö kiehuvaan veteen, kiehauta.  Valmista siis kuin pannukahvi. Anna tasoittua hetken ja tarjoile. Halutessasi voit myös siivilöidä juomasta ”purut”.

Tuotanto: Museokahvila Lottakanttiini

Lisätiedot

Paino 0,095 kg (kilogramma)
Mitat 20,5 × 12 × 3 cm (senttimetri)