Lottakanttiinin kahvin vastike

6,90 

Lottakanttiinin valmistamaa kahvin vastiketta, jossa ei ole ollenkaan kahvia.

Product price
Additional options total:
Order total:

Kuvaus

Lokakuusta 1939 alkaen paahtimot olivat saaneet valmistaa sellaista kahvin korviketta, joka sisälsi vähintään 25 % kahvia

Myöhemmin korvikkeen kahvipitoisuus väheni, ja huhtikuusta 1943 eteenpäin kaikki korvike oli täysin kahvitonta vastiketta, jossa viljaa oli 85 % ja 15 % sokerijuurikasta ja sikuria.

Kahvinvastiketta valmistettiin jopa 12 miljoonaa kiloa vuodessa ja sitä juotiin niin arkena kuin pyhänäkin aina vuoteen 1946 saakka, jolloin alettiin jakamaan tilauskuponkijärjestelmällä Rio-kahvia. Sitä jaettiin juhlapyhiksi, pääsiäiseksi, juhannukseksi ja jouluksi.

Lottakanttiinin kahvinvastikkeessa ei niin ikään ole ollenkaan kahvia, raaka-aineina vastikkeessa tummaksi paahdettu ohra, voikukanjuuri sekä sikuri.

Pussin sisältö riittää 1l vahvaa korviketta tai 1,5l miedompaa. Vahvan korvikkeen valmistat näin: Keitä 1l vettä kattilassa, lisää pussin sisältö kiehuvaan veteen, kiehauta.  Valmista siis kuin pannukahvi. Anna tasoittua hetken ja tarjoile. Halutessasi voit myös siivilöidä juomasta ”purut”.

Lisätiedot

Paino 0.057 kg
Mitat 17 × 10 × 2.5 cm